- Harmonogram egzaminów z kwalifikacji A.36, T.15 w październiku 2016 r. |
10 czerwca 2016 r. uczniowie klasy III technik usług fryzjerskich wzięli udział w szkoleniu z zakresu wertykalnych
technik strzyżenia, przy użyciu najnowszej generacji narzędzia fryzjerskiego, jakim są nożyce VENTAGLIO. Szkolenie poprowadziła pani Monika Mańka, pracownik w salonie fryzjerskim HAIR SPA GABRIEL w Lublinie.
Pani Monika opowiedziała również uczniom o pracy w salonie i najnowszych usługach fryzjerskich:
Botox4Hair, Mist, Foto-terapia oraz Terapia Kwasem Hialuronowym.
Dnia 04.06.2016 r. uczniowie klasy 1at Sebastian Kubiś oraz Adrian Krajewski wzięli udział w XIII edycji Konkursu „Lubelskie Smaki 2016”, pod hasłem „Kuchnia polska”. Konkurs był realizowany pod patronatem Marszałka Województwa Lubelskiego oraz Stowarzyszenia Euro-Toques Polska.
Celem konkursu była promocja polskiej sztuki kulinarnej poprzez niezwykłe smaki, charakterystyczne między innymi
dla Ziemi Lubelskiej, kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o kulturze polskiej i tradycji kulinarnej regionu oraz doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych.
Zmagania konkursowe polegały na przygotowaniu 6 porcji przekąski składającej się z kaszanki i malin i 6 porcji dania głównego, gdzie głównym składnikiem były policzki wieprzowe oraz burak czerwony. Do konkursu przystąpiło
8 zespołów dwuosobowych z klas gastronomicznych z różnych szkół. Uczniowie naszej szkoły zajęli 4 miejsce.
Strona 271 z 305
«startPoprzedni artykułNastępny artykułkoniec»Odwiedza nas 12 gości oraz 0 użytkowników.