Catering - otwarcie Hali Sportowej przy ZST

W dniu 13 listopada 2015 r. miała miejsce uroczystość otwarcia Hali Sportowej ZST w Puławach. Szkoła nasza została poproszona o wykonanie cateringu na tę uroczystość. Uczniowie klas gastronomicznych pod kierunkiem nauczycieli przygotowali wiele smacznych potraw, które cieszyły się dużym uznaniem.

 

 

Światowy Dzień Makaronu

Z okazji Światowego Dnia Makaronu odbył się konkurs kulinarny dla klas gastronomicznych. Organizatorem była Komisja Przedmiotów Gastronomicznych.
Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania zasadniczego z wykorzystaniem makaronu. Do konkursu zgłosiło się wiele 2-osobowych drużyn z klas pierwszych, drugich i trzecich. W wyniku starcia kulinarnego jury konkursowe wyłoniło zwycięzców:
Miejsce I-   z klasy 3at:  Daria Sadowska i Patryk Chorbot
Miejsce II-  z klasy 3at:  Paulina Kuś i Karol Wiącek             
Miejsce III- z klasy 3ct:  Karolina Pachnowska i Patryk Słyk  
Wyróżnienie - z klasy 1ct: Bartek Freliga i Patryk Sulima
Wszystkim uczestnikom gratulujemy umiejętności kulinarnych!

 

 

Warsztaty z języka angielskiego

Serdecznie zapraszamy wszystkich uczniów, którzy mają różne trudności w pisaniu wypracowań
z języka angielskiego
, na bezpłatne warsztaty, które odbędą się 20.11.2015 r. (piątek) oraz 27.11.2015 r. (piątek) o godzinie 14:00.

Dowiedz się więcej

Projekt "Zasady racjonalnego żywienia"

W roku szkolnym 2015/16 komisja przedmiotów gastronomicznych realizuje projekt „Zasady racjonalnego żywienia”.
W ramach inauguracji projektu, 10 listopada 2015 r., w holu głównym szkoły została przedstawiona prezentacja multimedialna zatytułowana „Dekalog żywienia”. Wykonano także gazetkę tematyczną dotyczącą zasad prawidłowego żywienia i najczęściej popełnianych przez Polaków błędów żywieniowych.
Powyższe działania wykonały klasy 2at, 3at, 3ct wraz z nauczycielami: Haliną Kopińską, Iwoną Grzesiak i Urszulą Myśliwiec.

  Dekalog żywienia