16 lutego odbyły się szkolne eliminacje do III Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego
"Lubelskie Inspiracje w Kuchni Polskiej". Drużyny miały za zadanie wykonać potrawy określone
regulaminem, tj. zawierające określone surowce: jaja do przygotowania zakąski i soczewicę
do przygotowania dania głównego. W szranki stanęły drużyny z klas gastronomicznych.
Czteroosobowe jury wyłoniło zwycięskie drużyny:
miejsce I - z klasy 3at – Kuś Paulina, Chorbot Patryk i Kula Dominik
miejsce II - z klasy 3ct – Pachnowska Karolina, Pyszczak Ewelina i Słyk Patryk
miejsce III - z klasy 1ct – Głuch Patrycja, Freliga Bartłomiej i Sulima Patryk
Wszystkim drużynom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów, szczególnie przedstawicielom klasy pierwszej!!!
Odwiedza nas 15 gości oraz 0 użytkowników.