Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek i wielkanocnego mazurka. Wielkanocne potrawy to również
żurek, sernik czy babka, jajka, pasztet czy biała kiełbasa. W tej dziedzinie wyobraźnia Polaków nie zna granic,
jajka podajemy w każdej postaci: na miękko, w koszulkach lub faszerowane. Warto pamiętać, aby dodać do wielkanocnych jajek majonez lub sos tatarski. Na bazie jajek można przyrządzić pastę jajeczną lub różnorodne sałatki, np. jarzynową. Można też je dodać do tradycyjnych wielkanocnych zup.
Dnia 12.04.2017 roku w Starostwie Powiatowym odbyło się „jajeczko” dla pracowników urzędu.
Uczniowie klas gastronomicznych pod bacznym okiem nauczycieli zawodu przygotowali stół wielkanocny,
na którym znalazły się jajka pod różną postacią, baby wielkanocne, żurek z kiełbasą i wiele innych potraw.
Odwiedza nas 26 gości oraz 0 użytkowników.