Kuchnie regionalne - Podhale

Dnia 31.03.2017 komisja przedmiotów gastronomicznych, w ramach projektu "Kuchnie regionalne",
przedstawiła potrawy charakterystyczne dla regionu Podhala. Można było spróbować przepysznej kwaśnicy
po góralsku, moskoli, gruli z gzikiem, pączków z ziemniaków, naleśników po góralsku, placków ziemniaczanych
po góralsku, oscypków grilowanych z żurawiną.

Opiekunowie: Izabela Boguta i Urszula Kociuba

                                       

 

Konkurs czytelniczo - językowy

27 marca odbył się konkurs czytelniczo-językowy pt. „Stary człowiek i morze oraz jego autor”.
Miał on formę testu w języku angielskim. Wzięło w nim udział 15 uczniów.

I miejsce zajął Jakub Przeliorz z klasy 2ct
II miejsce  - Maciej Ostrowski z klasy 3bt
III miejsce - Karolina Lenartowicz z klasy 2ct
IV miejsce - Julia Piech z klasy 1at
Punkty uzyskane w konkursie wliczone zostały do rankingu klas SU.
Gratulujemy !!!