19.03.2018 r. uczniowie z klas kończących Technikum nr 1 oraz Branżowej Szkoły I stopnia (4at, 4ct, 3azw) uczestniczyli w szkoleniu w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Puławach na temat:
- Obowiązki spoczywające na podmiotach działających na rynkach spożywczych w świetle prawa krajowego
oraz UE,
- Program warunków wstępnych (GHP, GMP) oraz systemu HACCP,
- Żywienie dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z obowiązującymi normami oraz regulacjami prawnymi.
Szkolenie zostało przeprowadzone przez dyrektora Powiatowego Inspektora Sanitarnego pana Piotra Pieturę
oraz panie: Jolantę Gill - Kierownika Sekcji Higieny Żywności i Żywienia Przedmiotów Użytku oraz Honoratę Gugałę - starszego asystenta Sekcji Higieny Żywności i Żywienia Przedmiotów Użytku.
Uczniowie otrzymali po szkoleniu certyfikaty.
https://www.youtube.com/watch?
Dnia 19 marca 2018 roku uczniowie naszej szkoły przeszli ulicami miasta i złożyli mieszkańcom Puław
świąteczne życzenia, a w prezencie podarowali drobny upominek.
Opieka: Barbara Legieć, Magdalena Gładysz
W eliminacjach do konkursu w kategotii „Test wiedzy z życia Antoniego Cierplikowskiego” wzięło udział 7 uczennic
z klas fryzjerskich. Zwyciężyła Aleksandra Gizińska z klasy 3ft, która będzie reprezentować Zespół Szkół nr 1
w Puławach podczas ogólnopolskiego konkursu 21.03.2018 r.
Gratulujemy!!!
Dnia 16.03.2018 klasy 2at, 2ct i 3at wzięły udział w Mikserze Kulinarnym Szef dla Młodych Talentów
w Warszawie. Uczniowie zobaczyli pokazy kulinarne z zakresu owoców morza i wołowiny. Wysłuchali również prezentacji Vademecum sommeliera wodnego, Owoce morza oraz Wołowina QMP. Brali czynny udział
w pokazach, za które otrzymali upominki.
Opiekunowie: U. Kociuba K. Czopko- Noworolnik
Strona 189 z 293
«startPoprzedni artykułNastępny artykułkoniec»Odwiedza nas 35 gości oraz 0 użytkowników.